Свято краси, грації та спорту завітало у Рівне. Минулими вихідними в нашому місті пройшов дев'ятий Міжнародний турнір з художньої гімнастики "Перлина-2013". Він зібрав понад дві сотні учасників, не лише з України, а й з Росії та Польщі.

Десятирічна Тетянка займається художньою гімнастикою у Рівне нському Палаці дітей та молоді шість разів на тиждень. Сьогодні ж на міжнародному турнірі вона представляє наше місто.

Мама дівчинки переконує, за цей час її дитина настільки полюбила художню гімнастику, що...

Таких, як Тетянка у цій спортивній залі зібралось чимало. Змагались за першість 14 команд із різних міст України: зокрема Запоріжжя, Луцька, Одеси, Чернігова, Рівного. 10 спортсменок приїхали із російського Бєлгорода та дві - із сусідньої Польщі. Вік учасників змагань - від 4 до 16 років.

Росіяни до Рівного приїхали вперше. В нашій країні вони вже брали участь у змаганнях з художньої гімнастики. Відтак, важливість участі у подібному дійстві вже можуть оцінити належним чином.

Не приїхали цьогоріч на міжнародний турнір учасники з Білорусі. Завадили погодні умови. З тої ж причини, польських спортсменів було всього двоє. Сестричок Лауру та Лену привезла мама, яка і тренує дівчат. Своїх вражень від змагань жінка не приховує.

Переможниць у турнірі визначали у різних категоріях. Кращі з кращих отримали не тільки дипломи медалі та кубки. Серед них розіграли ексклюзивний суперкубок турніру. Більше про переможниць та результати змагань ми розкажемо у наступних випусках новин Рівного.