Голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук вперше цього року став гостем програми "ТелеПресКлуб" на Першому місцевому у четвер, 16 квітня. Керівник області розповів своє бачення стосовно економічної ситуації в області.

Щойно завершився ефір "ТелеПресКлубу" на "Рівне 1". Керівник області зауважив, що ситуація в економіці зараз дуже неоднозначна. Так, бюджет області за перших три місяці цього року відповідно до плану виконаний на 101 відсоток. Проте показники у фінансовому плані менші, ніж торік, на один відсоток.

"Тобто зібрали стільки ж, скільки торік. Проте... Чи залишилися видатки такими ж? Звичайно, що ні. Зросли ціни, зарплатня, більша інфляція. Схожа ситуація і з Пенсійним фондом. І тут є декілька варіантів її вирішення: залучення кредитів, економія, витрачання коштів зараз за рахунок майбутніх надходжень. Проте яка б не була ситуація, боронь Боже вмикати станок і друкувати гроші. Краще позичати в МВФ чи інших країн, хоча віддавати доведеться важко, — зауважив Віктор Матчук.

Як розповів голова Рівне нської ОДА Віктор Матчук, він позитивно оцінює наміри Арсенія Яценюка балотуватися в президенти.

"Він молодий, але не по роках досвічений, - зауважив керівник області. - У свої тридцять чотири він пережив у політичному і економічному плані більше, ніж деякі політики за всю політичну кар'єру. Якщо він вирішить балотуватися на пост президента, то незалежно від результату значно оживить виборчі перегони".

Голова Рівне нської облдержадміністрації Віктор Матчук вефірі "ТелеПресклубу" на "Рівне 1" заперечив свою причетність до політичної партії "Єдиний Центр".

"Центральні засоби заявляють, що я "єдиноцентрист". Проте самі навіть лінуються зателефонувати і спитати, - зауважив очільник області. - Я не є членом цієї партії. Навпаки, не збираюся покидати "Народний союз "Наша Україна".