Актори Рівненського драматичного театру заговорять по-гуцульськи. А ще покажуть побут, звичаї і фольклор карпатських горян. У театрі готуються до прем'ри — "Тіні забутих предків" приїхав ставити заслужений діяч мистецтв України Ігор БОрис. На одній з останніх репетицій вистави про закоханих Івана та Марічки побувала Тетяна Коваль. І якщо квитки на прем'єру Ви не встигли придбати, радить обов'язково піти на виставу останньої суботи березня або чекати показів уже у квітні.

Цим капцям, або як їх ще називають карпацькі горяни, — капчурам, 70 років. Вони святкові, носили такі тільки на Різдво. За ними, а ще автентичним гуцульським одягом для вистави директор театру їздив до Карпат. Сардаку, кожуху й руковнику сотня років.

Вони навчилися трембітати для вистави "Тіні забутих предків". Інструмент спеціально на замовлення виготовив майстер, як і годиться зі смереки, у яку влучила блискавка.

Покаже гуцульську легенду про кохання Івана і Марічки рівненським глядачам відомий в Україні режисер Ігор Борис. Він уже ставив виставу за цим твором Михайла Коцюбинського 25 років тому. Нова версія відрізнятиметься. Але, обіцяє, не обрядами та звичаями. Нове буде не тільки у виставі, а у й театрі — на сцені піде дощ.

Грати у "Тінях забутих предків" професійним акторам допомагатимуть юні дарування. Юрія Крет та Дарія Ковтонюк поділили роль Марічки. Дарія — Марічка у дитинстві, Юлія грає дорослу героїню.

Гратимуть виставу двома складами. У ній задіяні практично усі актори театру. За масштабом та бюджетом "Тіні забутих предків" стануть однією із найдороговартісніших постановок у стінах Рівне нського драматичного театру.