Нова мітла по-новому мете, або як голова райдержадміністрації наводить порядок у Корецькому районі. Михайло Волинець вирішує дві проблеми одночасно: не закриває малочисельні школи на селі та створює умови для дошкільнят. На базах 8-ми шкіл у незадіяних приміщеннях до першого вересня відкриють дитячі садочки. У шести з них вже розпочали роботу групи з короткотривалим перебуванням дітлахів.

У Корецькому районі нині функціонує 9 дитячих садочків та 6 НВК. Ці заклади охоплюють вихованням понад сім сотень дітлахів, а це лише 28 відсотків від загальної кількості дітей дошкільного віку у районі. Бажаючих віддати своїх дітей у садочки чимало, а найгостріше проблема із цим стоїть у селах. Вирішувати її, раціонально використовуючи бюджетні кошти, у районі взялися створенням НВК на базі незаповнених сільських шкіл.

Голова райдержадміністрації не дарма наголосив про вартість навчання одного школяра у районі. В середньому це обходиться щорічно в більш ніж 10 тисяч гривень. А є і такі заклади у районі, де ця цифра становить 23 тисячі на одну дитину. Аби змінити цю ситуацію вже до першого вересня у районі на базах восьми шкіл створять дитячі садочки. У шести селах вже створені групи короткотривалого перебування дітей. Село Богданівка теж увійшло до їх числа. Там дітвору готують до школи з 1-го лютого цього року. А перебувають вони у закладі по три години щодня. Шестирічна Тетянка розповідає, чим найбільше любить займатись у садочку.

Загальне ж враження від перебування у закладі висловлює його вихованка Аліна.

Радіють і батьки. Адже до цього у селі дитячого садочка взагалі не було.

З початком нового навчального року тут вже запрацює повноцінний дитячий садочок на 50 місць. Відвідуватимуть його не лише маленькі мешканці Богданівки, а й дітлахи з сусіднього села Бриків. До закладу їх доставлятиме шкільний автобус. Аби усі 8 задкладів запрацювали восени, у районному бюджеті необхідно віднайти 305 тисяч гривень. 220 піде на оплату праці вихователів, а решта - на харчування. Натомість і у інших сільських радах готові підтриму таку ініціативу. За кошти із сільських скарбниць вони не проти зробити ремонт у НВК, купити необхідні меблі та облаштовувати ігрові кімнати ще в чотирьох школах, де пустують приміщення.