Прибутковість аптечного бізнесу люди, які купують ліки, під сумнів давно не ставлять. У деяких районах Рівного в межах 500 метрів двері в двері відкрито близько 14-17 аптечних пунктів - кажуть директори регіональних фармацевтичних філій. Тому, коли їх запросили сьогодні на розмову в Антимонопольний комітет, - відверто здивувалися. Мовляв, про яке монопольне становище можна говорити?! Конкуренція неймовірна. Тому контролюючі органи просять, якщо не можуть допомогти, то хоча б не заважати. Як працюють сьогодні аптеки у Рівному - точки зору підприємців ринку та контролюючих органів.

Фармацевтичні компанії бідкаються - контролюючі органи занадто тиснуть на їхній бізнес. Мовляв, сьогодні величезна конкуренція, аптеки на кожному кроці, та ще й майже половину цін контролює держава. Працювати у таких умовах нестерпно. Тому просять державних інспекторів або допомогти, або бодай не заважати.

Цю проблему чиновники розуміють. Кажуть - є навіть проект закону, який вирішить усі незручності. Але норми погодити має Антимонопольний комітет. Від його рішення і залежить, чи буде аптечний ринок працювати надалі не у збиток собі.

Антимонопольники категоричні у своїх позиціях. Кажуть і так намагаються бути лояльними, за останній рік, навіть, кількість перевірок скротили. Проте, зауважують, подекуди не всі фармацевичні компанії "грають" чесно.

Віктор Боденчук додає - якщо помітили здорожчання ліків - звертайтеся до Антимонопольного комітету. Те ж стосується і вивісок із закликами, наприклад - "знижка для всіх", "у нас найнижчі ціни" чи ж бо "у нас є всі ліки". За таку рекламу аптеки штрафуватимуть. Цьогоріч найбільш суворо контролюватимуть ціни на жарознижуючі та протигрипозні препарати. Вони не повинні дорожчати. Поміж тим, аптекарів попередили про міри покарання, якщо біля медустанов ціни будуть вищими, ніж в інших районах населеного пункту.