Великодній подарунок отримають і солдати рівненського гарнізону. У неділю вони, як усі християни, їстимуть паски та крашанки. Щоправда, цього року святкові наїдки вояки готували вже не власними руками, як було раніше. З першого січня 2008 року вхід на кухню солдатам заборонений. Від такої повинності строковиків звільнило Міністерство оборони в рамках реформування українського війська.

Ще рік тому солдатські наїдки готували переважно чоловічі руки. Біля плити стояли самі строковики. Утім вже цьогорічний великодній стіл військове керівництво довірило цивільним. Святкові страви тепер готують чиїсь бабусі, сестри та матусі.

У Великодньому меню все як годиться - Паска, крашанки та ковбаска. Крім обов'язкових - іще з десяток страв. Меню ретельно підбирали і погоджували на рівні віськового командування. Щоб було не лише смачно, а й святково і головне, по-домашньому. Кухарі кажуть - у Великодній солдатський стіл всю душу вклали. Тому охоче демонструють знімальній групі, що їстимуть солдати на Великдень.

Солдати, для який власне і старалися кухарі, Великодня чекають з нетерпінням. Надто ті, хто приїхав служити з інших областей. Кажуть, так хоч на день відчують домашню атмосферу свята.

Та Великодній молебень і святковий сніданок - це не все, що підготувало для строковиків їхнє керівництво.

Дехто зі строковиків зможе побувати і на службі Божій. Однак від військової служби на Великодні свята солдатів ніхто не звільнятиме. Вони як і годиться, ходитимуть в наряди.