Менше калорійного, більше овочів, фруктів та занять спорту. З приходом весни такого принципу намагається дотримуватися чимало рівнян: сідають на дієти, а ще відвідують тренажерні зали. Однак медики радять не перегинати палку. Адже сильно захопившись, можна навпаки зашкодити власному здоров'ю.

Чим ближче до літа і тепла, тим дужче рівняни прагнуть бути гарнішими. Одним достатньо змінити зачіску та оновити гардероб. Деякі ж йдуть на кардинальні перевтілення, зокрема худнуть. Серед найпопулярніших методів позбутися зайвої ваги: дієти та фізичні навантаження. З початку березня кількість охочих зайнятися спортом зросла неабияк. Альона Омельчук відвідує тренажерний зал 4 рази на тиждень. У Рівне їздить з Обарова.

В основному до тренажерної зали з метою схуднути йдуть жінки. Та вистачає і чоловіків, які прагнуть підтримувати гарну форму.

Поширений спосіб позбутися кількох кілограмів - дієта. У всесвітній павутині їх сила-силенна: тут і зіркові, популярні у конкретних країнах, та від різних авторів. Медики також радять з приходом весни дещо змінити раціон. Проте не кардинально, бо стрімке схуднення може зашкодити здоров'ю. Нині організм після зими дещо виснажений, констатують лікарі. Тож потрібно наситити його мікроелементами, вітамінами, корисними білками та жирами.

Людмила Сулік додає, не варто різко зменшувати кількість жирів в раціоні. Як варіант, їх можна замінювати рослинними. Добре в цей період вживати і морську рибу. Проте, в жодному разі не варто приймати медичні препарати, щоб позбутися зайвих кілограмів. Бо в Україні жодного сертифікованого немає. Спеціалісти стверджують, худнути треба розумно. "Скидати" не більше ніж 3-5 кілограми за місяць. Тоді і тіло буде гарним і організм - здоровим.