375 дітей Рівного цьогоріч не потрапили до садочків , бо не вистачило місць. Із нового навчального року місць для дошкільнят може побільшати. Чиновники планують відкрити два нові заклади. Один на Остафова, а другий - на Кутузова, за умови якщо підопічних притулку для неповнолітніх переселять в Олександрійську школу-інтернат.

Вони щасливчики, бо обідають не удома, чи бабусі, а у дитячому садочку. У Рівному місця у дошкільних закладах нині — дефіцит.

10 тисяч 718 дітей виховуються у 33 комунальних садочках Рівного. У найскрутнішій ситуації батьки дошкільнят, які живуть у центральній частині міста.

Але може з'явитися, якщо підопічних притулку для дітей переселять до Олександрійської школи- інтернату. Нині про це дбають обласні чиновники.

А ще 25-15 років тому дитсадків у Рівному було на одну третину більше, ніж тепер. Як зачинялися садочки та чому, знає колишня керівниця управління освіти. У середині 90-х народжуваність впала, потреба у дошкільних закладах різко зменшилася.

Тепер, коли народжуваність зростає, а місць у дитсадках бракує, уже сьогоднішні чиновники ностальгують за двома десятками дошкільних закладів, які зачинили наприкінці дев'яностих.

Із першого вересня дитсадків у Рівному може побільшати. Дуже сподіваються що свою роботу таки відновить колишній садочок №4 на Кутузова. Та ще один планують відчинити на Остафова.