Щойно завершився ефір чергового "ТелеПресКлубу" на "Рівне 1". Наскрізною темою передачі стало благодійництво. Діяльність благодійних організацій — лише частина добрих вчинків переконані гості програми. До благодійності ще більше активно мають долучатися прості мешканці Рівненщини, студенти та службовці.

 Гостями "ТелеПресКлубу" стали президент Фундації імені князів-благодійників Острозьких Оксана Краплич, доцент кафедри теорії літератури та славістики РДГУ, кандидат філологічних наук Алла Матчук та декан факультету масових комунікацій та інформаційних технологій МЕГУ ім. ак. С.Дем'янчука Ігор Лубкович разом зі студентами своїх вищих навчальних закладів, а також голова Рівне нської міської молодіжної громадської організації "Фундація регіональних ініціатив" Марія Димухаметова. 

— Безумовно, криза вплинула на благодійність, — зауважила Оксана Краплич, — Проте люди і надалі жертвують кошти. Хтось, можливо, менше, але все одно з розумінням, що допомога завжди потрібна.

Погодилась з цим і Марія Димухаметова: 

— Ми чотири роки поспіль проводимо акцію "Почуйте всі!". У скриньки наших волонтерів кошти жертвують різні люди. Хтось може дозволити опустити до скриньки сто і більше гривень, а хтось — лише копійки. Але всі розуміють важливість цієї справи. 

Останнім часом до благодійності активно долучаються студенти, навіть цілі факультети.  Як зауважила Алла Матчук, є чимало шкіл-інтернатів на Рівне нщині , які потребують допомоги благодійників. І не тільки грошима, а й увагою, теплотою і любов’ю. 

Під час програми відбувалось і інтерактивне голосування, якою саме глядачі каналу бачать благодійність на Рівне нщині . Понад 49 відсотків голосів стверджували: це лише самореклама організаторів акцій. 

— Незрозуміло, в чому ці люди побачили саморекламу, швидше за все це думки людей, які піддались впливу стереотипів, — зауважив Ігор Лубкович. — Проте не в цьому річ. В області щорічно маленькі діти потребують лікування важких хвороб. Так, це завеликі гроші, проте якщо розділити на всіх мешканців обаласті — вийде  лише 17 гривень в рік. Гроші невеликі, а діти житимуть! Тож закликаю всіх зайнятися  такою саморекламою і пожертвувати гроші на порятунок дітей.