З приміщення колишньої в'язниці НКВС на вулиці Соборній її зняли ще два роки тому, коли нові власники будівлі почали реконструкцію. Масштабний ремонт приміщення вже завершується, проте меморіальної дошки на ньому й досі немає.

На останній сесії Рівне ради депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олексій Бучинський зачитав звернення громади Рівного до міського голови з вимогою відновити меморіальну дошку на приміщенні колишньої в'язниці НКВС. Вона знаходилась колись в обласному центрі за адресою Соборна, 16. Але депутат просить встановити табличку не на старому місці, де зараз триває ремонт, а на новому - біля супермаркету. Проте, представники патріотичних громадських організацій вимагають відновити меморіальну дошку на фасаді, біля пам'ятника Климу Савурі.

Чому міські обранці хочуть встановити меморіальну дошку біля супермаркету, представники патріотичних організації не розуміють.

Чому депутати Рівне ради хочуть перенести меморіальну дошку на інше місце - невідомо. Зараз це питання вивчатиме спеціальна депутатська комісія. Але те, що дошку відновлять, не сумнівається ніхто.