Відремонтувати покрівлю клубу, вуличну мережу, допомогти грішми, а ще поскаржитися на неправильне нарахування орендної плати та незаконне звільнення з роботи. Із таким проблемами прийшли до керівника області жителі Радивилівського району. Щоб людям було простіше звернутися, він сам поїхав до них.

Просити гроші на дорозробку проекту та власне будівництво приміщення під музей прийшов гендиректор Національного історико-меморіального заповідника "Поле Берестецької битви". Мільйон гривень у 2008 на проектно-кошторисну документацію уже виділяли.

Торік, каже керівник заповідника, до музею продали 20 тисяч квитків. А якби уже розроблену концепцію втілити й збудувати сучасне приміщення, відвідувачів було б ще більше. Бо тільки одного дня — на Дев'яту п'ятницю після Великодня вшанувати пам'ять козаків приїздить 30 тисяч туристів.

Він послухав прохача й одразу ж підрізав йому крила. 2013-й, каже керівник Рівне нщини, — соціальний рік. Й до того ж заповідник — державна власність.

Більше пощастило голові Крупецької сільради. Він прийшов із соціальним проханням: просить 300 тисяч на реконструкцію покрівлі клубу. Стільки ж уже зібрав.

Зустрітися із ним прийшло два десятки місцевих жителів. На Радивилівщину, каже приїхав спеціально, щоб бути ближче до людей. Бо не усі мають можливість добратися до його кабінету у Рівному.