Хто б сумнівався? Проїзд у барселонських автобусах таки подорожчає до 2 гривень. Таке рішення прийняли сьогодні самі рівняни на громадському обговоренні. Однак легітимності воно набуде тільки після схвалення на міськвиконкомі. Нагадаю, наразі проїзд у великогабаритних автобусах, привезених із Іспанії, коштує півтори гривні. Однак і самих автобусів із шести лишилося тільки два. Через збитки, пояснюють власники.

На громадських обговореннях зібралось чимало людей, які мали змогу висловитись по даному питанню. Враховувались і звернення до управління транспорту і зв'язку. Так 98 відсотків рівнян, яким не байдужа ця тема, погоджуються із необхідністю підняття ціни за проїзд у великогабаритних автобусах Рівного до 2 гривень. Адже, якість перевезення у автобусах та маршрутних таксі суттєво відрізняється. Самі рівняни дивуються, чому ціна на проїзд у більш комфортному транспорті нижча, аніж у маршрутках.

За першим маршрутом нині курсує всього дві великогабаритки. Перевізник зазначає, нова ціна економічно обгрунтована.

Арифметика проста. У день із 900-ста зароблених гривень одним автобусом 600 витрачається на пальне, 150 і 100 гривень - заробітна плата водія та кондуктора, ще сотня - відрахування. Відтак, перевізник отримує більше витрат, аніж взагалі може заробити. Крім того, певні суми тягнуть за собою техогляд, заміна мастил тощо. Додаткові збитки - через перевезення пільгових категорій населення.

Платити на 50 копійок більше найімовірніше рівнянам доведеться із середини березня. А саме після того, коли члени Рівне нського міськвиконкому проголосують за цей проект рішення. Крім того, вже нині є усі підстави стверджувати, що тариф на проїзд у міських тролейбусах цьогоріч зросте на 25 копійок. Що ж стосується маршрутних таксі, то вартість проїзду зросте на пів гривні. Але тільки після усіх погоджень та перевірок.