Перинатальний центр у Рівному нарешті відкрили. Перерізати стрічку приїхала заступник Голови Адміністрації Президента України Ірина Акімова. Нагадаю, відкриття медзакладу переносили кілька разів - спочатку начебто прибирали за будівельниками, згодом чекали на комісію із міністерства охорони здоров'я у та Національного проекту. Нібито остаточно запланували урочистості на минулу п'ятницю, 22 лютого, однак знову перенесли. Як пояснила сама Ірина Акімова не через її зайнятість, а щоб у медиків був час повправлятися на новому обладнанні.

Березнівчанка Оксана Ковальчук свого первістка народжувала передчасно минулого четверга. Антон з'явився на світ на 31 тижні вагітності 900-грамовим.

Тепер передчасні пологи прийматимуть в обласному перинатальному центрі. Нині заклад відкривали. Стрічку приїхала перерізати перша заступниця Глави Адміністрації Президента, куратор проекту «Нове життя» Ірина Акімова.

Вона пройшлася коридорами й палатами. Екскурсію по щойно відкритому медзакладу провела його керівниця.

За декілька днів у цих кувезах лежатимуть не ляльки, а новонароджені. Поки вагітних у перинатальному центрі немає, їх тільки готуються зустрічати.

Вагітні спецзапрошення не чекали, самі прийшли на оглядини щойно відкритого закладу. Інна Максимчук чекає четверту дитину. За прогнозами лікарів народжуватиме Мілану у 20-х числах березня.

Перебування у перинатальному центрі матері та дитини при фізіологічних пологах коштуватиме 250-500 гривень за добу. У цю суму включене проживання, харчування, лікування й забезпечення медпрепаратами.

Чому відкриття медзакладу відкладалося, пояснила куратор проекту "Нове життя".

За своїх колег, які в'їхали до сучасного медзакладу, радіють лікарі із Рівне нського клінічного пологового будинку №2. Вони сподіваються: обладнавши перинатальний центр, візьмуться за облаштування і тут.

Із пологового будинку №2 передчасно народженого Антона згодом переведуть до Рівне нської обласної клінічної лікарні.

Там він здоровшатиме й набиратиме вагу.