294 учні у селі Берестя Дубровицького району сіли за новенькі парти. Відтепер вони навчатимуться у повноцінній новозбудованій школі. Уроки фізкультури проводитимуть у спортивному залі, обіди в їдальні, а навчання стане комфортнішим та спокійнішим. Нагадаємо, стара школа була аварійною, тому півтора роки діти навчались хто де - у садочку та у сільській конторі.

У селі Берестя Дубровицького району, що на Рівне нщині , нову школу збудували на місці старої аварійної. Півтора роки, поки тривало будівництво, учням довелось навчатись у сільській конторі та дитячому садочку. Там, пригадують, було не так просторо та комфортно.

Діти у захваті, адже тепер у них є не лише навчальні кабінети, а й їдальня, спортивний зал, бібліотека та комп'ютерний кабінет. Батьки також радіють за своїх дітей. Тепер кажуть вони вчитимуться ще краще, сподіваються що й хворітимуть менше.

На будівництво школи у Бересті витратили 30 мільйонів гривень. Чиновники розповідають це вже 18 новозбудована школа на Рівне нщині , однак щороку з'являються аварійні заклади, які потребують негайного відновлення. Тому спеціальна комісія спочатку їх інспектує, і лише потому вирішує, в якому селі починати будівництво.

На відкриття нової школи приїхав віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко. Після оглядин підсумував робочий візит.

Новозбудована школа розрахована на 420 учнів, нині тут навчається три сотні. Тепер вони мріють про гуртки та позашкільну освіту, якої на селі практично немає. Тим часом вчителі переконані - тут виростуть щасливі діти, а школа стане окрасою села.