До Міжнародного дня рідної мови рівнянам знову приготували сюрприз. На майдані Незалежності встановили найвищу літеру, яка використовується лише в українській мові - "Ї". Цю подію зареєстрували до книги рекордів України, у такий спосіб міська влада популяризує рідну мову. Нагадаємо Міжнародний день мови почали відзначати у всьому світі 21 лютого 2000 року.

Висока, горда та незламна - саме так впевнено виглядає українська літера Ї. Саме її - унікальну, вирішили занести до книги рекордів України у Міжнародний день рідної мови, як найвищу літеру. Висота букви без подіуму 3 метри 60 сантиметрів. Рекорд зафіксували у категорії розмір, про що свідчить пам'ятна відзнака. Так міська влада нагадує рівнянам про існування свята та значення рідної мови.

Вшанувати та підтримати рідну мову вирішили місцеві школярі. Запевняють - спілкуються українською завжди.

Дошкільнята лише починають вивчати рідну солов'їну, на прогулянці прийшли подивитись на рекордсменку. І пригадують слова, у яких бачили знайому літеру.

Диво-літеру виготовили у рівненській дитячій художній школі. Всередині дерев'яний каркас, обшитий українським льоном. Автори ідеї пропонують усім містам наслідувати їх приклад.

Наприкінці дня ЇЇ з майдану приберуть. Куди відправлять ще не вирішили, однак без діла рекордсменка не стоятиме. Можливо, прикрасить бібліотеку чи якийсь навчальний заклад міста. Поки що рівняни активно фотографуються біля нової окраси.