19 лютого близько 6-ої години ранку до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що на залізничній станції Здолбунів Львівської залізниці виявлено підозрілий предмет, схожий на саморобний вибуховий пристрій.

Невідомий мінер залишив на залізничних рейках поблизу Здолбунова саморобний вибуховий пристрій. Його вночі побачив машиніст пасажирського потяга. Загальмував і повідомив правоохоронців. «На вуха» підняли всі спецслужби області. Перекрили рух через залізницю та дорогу. При огляді невідомого пакунка виявилось що це муляж вибухового пристрою.

В ході огляду було встановлено, що там були цеглини замотані у папір між ними протягнутий дріт. Крім цього знаходився дитячий пістолет з сигнальною лампочкою яка постійно блимала ну тобто був з імітований вибуховий пристрій.

Будь яких вибухонебезпечних предметів на місці виявлено не було. Через їх пошук рух на залізниці був призупинений на три години. Дев’ять вантажних та два пасажирських потяги чекали. Наразі залізниця підраховує збитки, а працівники міліції шукають жартівника – мінера. Дії невідомого кваліфікуються як здійснення терористичного акту і можуть загрожувати позбавленням волі від 7 до 12 років.

Частина 2 ст258 передбачає відповідальність саме за вчинення терористичного акту. Бо це потягнуло тяжкі наслідки – призупинення руху потягів. Які потягнули значні матеріальні втрати.