Телеканал "Рівне 1" завершує цикл сюжетів, присвячених довиборам до обласної ради. Нагадаємо, зараз п'ять округів залишились без депутатів. Сьогодні Рівненська обласна виборча комісія на своєму засіданні вирішила провести довибори 21-го квітня. Хто хоче представляти інтереси мешканців Рівного?

Довибори у Рівному проводитимуть через те, що до Верховної Ради України потрапив Олег Осуховський. Висуванець від об'єднаних сил опозиції у 2010-му переміг по одному з двох мажоритарних округів обласного центру. Позмагатися за місце в облраді можуть і основні конкуренти Олега Осуховського. Явний лідер - Віктор Матчук. Оскільки власник рівненського "Льонокомбінату" Олег Червонюк публічно відмовився балотуватися до облради, Володимир Хомко напевно не захоче ще раз випробовувати долю, а Віталій Грицак і так є обласним обранцем. Хто складе конкуренцію Матчуку поки невідомо. Однак це будуть висуванець від об'єднаної опозиції, та напевно нейтральний кандидат, якого буде підтримувати партія влади. З'явитися у виборчих бюлетенях рівнян можуть і ще декілька цікавих кандидатів. Для прикладу висуванець Української народної партії Роман Коваль чи відомий борець за справедливість у Рівному Олександр Лащук. І вже сьогодні Рівне нська обласна виборча комісія на своєму засіданні прийняла постанову про проведення позачергових виборів.

Прийняли члени комісії і кошторис майбутньої виборчої кампанії. Загальна сума видатків складе майже 2 мільйони 700 тисяч гривень.

Проте присутній на засіданні комісії керуючий справами Рівне нської облради Микола Яцюк повідомив, що в бюджеті таких коштів нема. Максимум на що можуть розраховувати територіальні виборчі комісії - це півтора мільйони гривень на всі п'ять округів.