Телеканал "Рівне 1" розпочинає цикл сюжетів, присвячених довиборам до обласної ради. Нагадаємо, зараз п'ять округів залишились без депутатів. І хоча поки невідомо, коли саме відбудуться вибори, бо на це грошей в обласному бюджеті немає, журналісти першого місцевого досліджують шанси наймовірніших кандидатів на крісло в обласній раді.

Останній рік місто атомників лихоманить від політичних конфліктів. Депутати міської ради декілька разів позбавляли мера Кузнецовська Сергія Анощенка повноважень, проте останній через рішення судів повертався на свою посаду. Дійшло до того, що очільник області зробив подання до Верховної Ради України, аби парламентарі розпустили міську раду та призначили перевибори Кузнецовського голови. Це може змінити розклад сил та бажання основних політичних гравців міста атомників балотуватись до Рівне нської облради. Довибори у Кузнецовську відбуватимуться через смерть минулого року Михайла Колісниченка, який був генеральним директором РАЕС та членом фракції Партії Регіонів в облраді. Наймовірніше, партія влади і надалі намагатиметься зробити ставку на керівника атомки. А це молодий і енергійний Павло Павлишин. Питання лише в бажанні гендиректора атомки балотуватися. Протидіятиме Павлу Павлишину швидше за все висуванець від об'єднаної опозиції. Хто це буде зараз сказати важко. Активними, останнім часом є теперішній секретар Кузнецовської міської ради від "Батьківщини" Ігор Куц та керівник міських свободівців Микола Пешко. Проте, безумовно, авторитетним на їхньому фоні виглядає екс гендиректор РАЕС та екс-міський голова Кузнецовська Володимир Коровкін. 82-річний чоловік може також піти під брендом об'єднаної опозиції. Враховуючи те, що він є членом партії "УДАР".

Поборотися за місце в обласній раді можуть і два колишніх кандидати на посаду міського голови. Перший - Олег Ординат, який є головою правління на "Кузнецовському хлібозаводі”, другий - депутат міської ради Віталій Магдич. Ще одним реальним кандидатом на депутатство в облраді може стати чинний міський голова Сергій Анощенко.Його на минулих виборах підтримала майже третина мешканів Кузнецовська. Проте, це можливо лише за єдиної умови, якщо його все ж таки знімуть з посади, яку він сьогодні займає.