Перинатальний центр у Рівному — готовий відчинити двері першим пацієнткам. Такий висновок комісії з Мінохорониздоров'я та Національного проекту "Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства". Дев'ятеро представників оглянули заклад. Звичайно без прискіпувань та зауважень не обійшлося. Але в цілому комісія дала дозвіл на роботу перинатального центру.

Оксана працює медсестрою три роки. Вона одна із 4-х господинь операційної. Як працювати із таким обладнанням, цілий місяць навчалася разом із колегами у діагностичному центрі та обласній лікарні. Наука каже, нескладна, усіх цих кнопок тепер не боїться.

Медсестри та лікарі заліки уже здали. Нині атестують сам заклад — дев'ятеро ревізуючих із Мінохорони здоров'я та Нацпроекту.

На екскурсію комісія не відволікалася. Перевіряючі одразу ж вказували на недоліки. Зацікавилися площею пологового боксу.

Вгледіла комісія і несховані дроти, і інформацію російською мовою. Розпитували про систему вентиляції, щоб зрозуміти чи насправді приміщення є "чистими". Та попри недоліки, комісія вражена. За дев'ять місяців реконструкції перинатальний центр готовий прийняти першу пацієнтку.

Він коштував 77 мільйонів гривень, на 17 — закупили обладнання. Тепер "Перинатальний" — це не тільки юридична назва.

Перинатальний центр, обіцяють, запрацює у 20-х числах лютого. Його відкриття переносили, щоб встигнути усе прибрати за будівельниками. Медсестричкам уже нетерпиться двері до операційної відчиняти не на камеру, а породіллі.