Космічні пейзажі, інопланетні створіння, химерні рослини та літаючі апарати: все це у зменшеній формі можна побачити на виставці конкурсних робіт "Космічні фантазії", що відкрилась у рівненській бібліотеці. Конкурс проводиться понад двадцять років. Таким чином, за словами організаторів, в Україні не лише зацікавлюють дітей та молодь до дослідження Космосу, а й готують нове покоління моделістів-конструкторів космічних ракет та двигунів.

Рівнянин Віталій Пелих – третьокласник. Хоча він один з найменших вихованців центру науково-технічної творчості, та уже самотужки паяє найпростіші електричні кола. Хлопчина цікавиться Космосом та вірить у інопланетян. Тому на виставку-конкурс приніс не що інше, як макет літаючої тарілки.

На заочний конкурс “Космічні фантазії” організатори завжди збирають неймовірну кількість робіт. Цьогоріч на обласний етап райони представили понад дві сотні учнівських творінь, виконаних в різноманітних техніках. Тут аплікація, квілінг, технічне моделювання, бісероплетіння, колажі, ліплення з пластиліну та чимало іншого. Щоправда, найкращі роботи не потрапили до експозиції. Їх відразу відібрали на президентську виставку "Юні майстри України".

Переможці обласного етапу змагатимуться за першість на Всеукраїнсьому конкурсі "Космічні фантазії". Організовує його Українське молодіжне об'єднання "Сузір'я", що займається аерокосмічною освітою молоді України. Прагнення учасників перемогти зрозуміле, адже призери отримують путівки на "космічну" зміну до Міжнародного дитячого центру "Артек".