Обласний краєзнавчий музей уже не раз гостинно запрошував рівнян на виставки "Мистецтво одного села" та "Історія однієї вулиці". Нині нову експозицію присвятили мистецтву однієї школи. Під такої назвою зібрали роботи вихованців Малої академії мистецтв, яка діє на базі 23-ої рівненської школи. Виставкою в музеї керівники закладу та його учні демонструють найкращі роботи за п'ятнадцять років існування академії та популяризують традиційне українське декоративно-ужиткове мистецтво.

У гуртку "Художньої вишивки" Вікторія - одна з найменших вихованок. Вподобала голку з ниткою лише рік тому, та уже встигла віднайти улюблені мотиви.

Саме їх разом з іншими вихованками гуртка втілювала у нову серію з 15 робіт, яку представили на виставці. Це - вишиті копії живописних картин української народної художниці Марії Приймаченко. Над ними маленькі майстрині вертіли голками понад рік. Вишивати починали дівчатка 4-5-класів, закінчували - старшокласниці. Така колективна робота нелегка, та, за словами керівника гуртка, вартісна і виховна.

На виставці і настільні лампи, скриньки та посуд виконані в техніці ажурного наскрізного вирізування, що справляє враження тонкого мережива. На створення ось такої вази в середньому йде до двох тижнів наполегливої праці. Готові вироби майстри не продають. Кажуть, дарувати приємніше. Окрім бажання та часу для роботи потрібний і матеріал. Проте, забезпечити школярів останнім - дорого. Керівник гуртка шукає альтернативи.

В українців ніяке рукоділля не проходить без пісень. Це знають і у зразковому фольклорному ансамблі "Журавлина". На виставці вітають гостей "Зеленим житом".

Загалом, співають ось уже сімнадцятий рік. Проте, як нам розповіли, це значно більше, ніж просто співи.

Виставка "Мистецтво однієї школи" окрім тонкостей та багатства декоративно-ужиткового мистецтва показала високий рівень майстерності рівненських школярів.