Дедалі більше українських підлітків прагнуть навчатися у Європі, бо вважають це першим кроком до європейського життя. Здобуті там дипломи визнають в Україні, тож чимало вчорашніх студентів після навчання за кордоном повертається, щоб працювати вдома. Олена Семенович цікавилася, що пропонують європейські виші рівненській молоді і чи є на цьому шляху приховані Сьогодні ми презентуємо тему тижня -перший сюжет теми тижня "Євроінтеграція по-рівненськи".

Рівнянин Тарас Гаюн рівень бакалавра отримав в Україні. Магістерські знання вирушив здобувати до сусідньої Польщі. Про такі зміни в житті не шкодує, адже там мав можливість подорожувати, та здобути нові знання, однак без проблем не обійшлося.

Студентка польського Вишу Анна Федина свої можливості під час навчання у Європі використала на повну потужність. Вона стала учасницею Міжнародної студентської програми обміну Ерасмус. Тож один семестр дівчина навчалася в Німеччині. Там же вдосконалила англійську і почала вивчати німецьку мову.

Фахівці наголошують, сьогодні молодь має значно більше можливостей. Майбутнім студентам пропонують найкращі державні та приватні виші, до прикладу у Польщі. Сюди і легше вступити і візу студентську відкрити. Лише минулого року проект "Освіта без кордонів" на навчання до Польщі відправили три сотні студентів.

Продовжити навчання у магістратурі вже у Європі можуть випускники-бакалаври. Однак, тут є певні особливості, розповідає Вікторія Смолінська.

Нині у сусідній Польщі навчається п'ять тисяч українських студентів - це дані вишів за кількістю студентських віз. Половина студентів після навчання повертається в Україну, інші залишаються жити та працювати в Європі.