Дворічний рівнянин Максимко у свої 2,5 роки не сидить і навіть не тримає голову. Судоми м'язів від народження не дають хлопчику можливість розвиватися нормально. Українські лікарі не змогли знайти причину недуги і діагностували епілепсію. Однак припускають: у дитини слабкі м'язи через якусь іншу недугу. Сім'я просить усіх небайдужих допомогти зібрати кошти на дообстеження закордоном.

Максимку два з половиною роки. Але його м'язи надто слабкі, він не сидить, не ходить, навіть, голови досі не тримає. Щоб стимулювати їх, сина щодня масажує мама.

Але і зловживати із масажами не можна. М'язи приходять у тонус і починаються судоми. Від народження Максим щодня отримує протисудомні препарати. Через них, кажуть батьки, син спить не вночі, а вдень. Але не давати ці ліки не можна.

У цій папці частина результатів обстеженнь та аналізів Максима. Лікарі зійшлися на нетиповій епілепсії, так званому синдромі Веста. Захворювання вкрай рідкісне.

Та пори нестандартність недуги, лікуючий лікар бачить прогрес:

Лікар обнадіює батьків: стан Максима можна покращити. Хлопчик має шанс хоча б на самообслуговування. Але дитину треба дообстежити.

З'ясувати чому м'язи не розвиваються, а їх постійно судомить, можуть у Німецькій клініці, куди звернулися Максимові батьки. Обстеження й лікування непід'ємна для них сума — майже 40 тисяч євро. 11 тисяч родина уже зібрала: частину пожертвували до скриньок, частину переказали на банківський рахунок. Їхньому меншому сину — Вані, майже рік. Він став батькам сюрпризом й розрадою. І попри застереження генетиків більше не народжувати, Іванко справжня непосида. Обожнює Максима і дуже хоче із ним гратися.

Отримувач: Шостак Анна Василівна (тел.: 097 814 63 36)

Номер рахунку - 29244825509100

МФО - 305299

Банк - РФ ПриватБанк

Код ЗКПО - 14360570

Призначення платежу: поповнення по карті 4405885825750653 Шостак Анна Василівна Ідент.код 3183914481. На лікування