"Вечірні музики Катерини Огаркової запрошують..." усе нових і нових гостей. Цього разу до Рівного приїхала одна з ведучих органісток України, артистка неабиякого виконавського темпераменту й високого професіоналізму - Ірина Калиновська. Музичний тандем вечора доповнила співачка Рівненської філармонії Лілія Лінчук. Щоправда, за півгодини до початку концерту в органі помітили несправності, що поставило під загрозу виступ київської гості.

На чергових "Вечірніх музиках" лунають твори короля органної музики - Баха, маловідомих італійських композиторів та українських сучасників. Все для того, щоб розбудити у слухачів роздуми на вічні теми. Звуками органу запрошена музикантка Ірина Калиновська відіграє духовну музику та всесвітньо відомі увертюри й хорали. Загалом репертуар гості надзвичайно різноманітний, охоплює музичні твори як класиків, так і сучасників. Ба більше, органістка разом з композиторами часто працює над кінцевим варіантом музичного твору. Один з таких, створених спільними зусиллями включили в презентовану програму вечора.

Окрім органних композицій глядачів вражають й самобутнім стилем вокального виконанням співачки Рівне нської філармонії - Лілії Лінчук. На сцені з запрошеною гостею працює ще зі студентської лави. Розповідає, що співпарацю з Іриною Калиновською незабаром можна відзначати ювілеєм в 10 років.

Найбільше на вечорі звучить творів Баха. Його фуги та арії на релігійну тематику викликають чи не найбільше овацій залу. Про інструмент, який здатний замінити цілий симфонічний оркестр, розповідає гостя вечора. Звучання органу пані Ірина вперше почула в соборі, і після цього він став мрією життя, яка втілилась в реальність.

Кого наступного разу Катерина Огаркова запросить на "Вечірні музики" доки невідомо. Та вечір, сподівається, буде не менш атмосферним.