Розраховувати на допомогу і підтримку держави у нашій країні і здоровій людині важко. а тим, хто має проблеми зі здоров'ям і поготів. Служба супроводу незрячих, яка успішно функціонувала майже два роки на Рівненщині - наразі не працює. Відтак, люди з обмеженими фізичними можливостями у новому році знову залишились один на один із власними проблемами. Причина - вступі у дію нового закону України "Про зайнятість населення".

Рівнянка Ольга Хвостікова послугами служби супроводу користувалась щодня. З того самого часу, коли вона з'явилась у нашому місті. Жінка говорить, така допомога їй необхідна, адже вдома вона не сидить. Щодня ходить на роботу. З 2013 року добиратись у поліклініку, на роботу та у фінансові установи вона мусить самотужки, без допомоги супроводжуючого.

У травні 2011 року її організував центр зайнятості та учбово-виробниче підприємство Українського товариства сліпих. Безробітні допомагали незрячим дістатись необхідного місця. Припинила свою роботу служба через вступ у дію нового закону України "Про зайнятість населення". Коли її робота відновиться - точно сказати неможливо, говорить заступник директора Рівне нського обласного центру зайнятості. Безробітні, які раніше залучались до громадських робіт, а саме до супроводу сліпих нині працювати не можуть. Все через те, що цьогоріч оплата їх роботи повинна здійснюватись пропорційно рівними частинами за рахунок коштів міського бюджету та Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Допоки в столиці його не затвердять, за кошти фонду організовувати громадські роботи центр зайнятості немає права. Відтак, незрячим не залишається більше нічого, як чекати коли колізії у нашому законодавстві перестануть лише ускладнювати їх життя.