Рано раділи. Так можна описати ситуацію навколо довідок про склад сім'ї. Через три тижні неузгодженостей численних соціальних служб цей документ таки видали. Щоправда, швидше, як виняток. Щасливим власником став батько трьох дітей Сергій Пінчук, який і надав розголосу темі суперечливості законів. Ще учора вранці із профільних міністерств місцевим адміністраціям прийшло роз'яснення щодо видачі довідок. Однак до працівників житлово-комунальних підприємств інформацію не "спустили". А сьогодні позачергово скликали міськиконком, де розглянули конфліктне питання. І навіть рішення прийняли. Як завжди - на користь людей.

Багатодітний батько Сергій Пінчук на сайті Мінсоцполітики побачив роз'яснення щодо видачі довідок про склад сім'ї й поквапився до ЖКП. Підприємствам знову надали повноваження у видачі довідок "форми 3".

Таке роз'яснення місцевим адміністраціям надійшло у понеділок вранці. От тільки ті, хто знову уповноважені видавати довідки про склад сім'ї, виявилися ні сном, ні духом про свої нові обов'язки.

Після чергових перемовин із красномовними переконаннями про роз'яснення із видачею багатостраждальної довідки, багатодітному батьку у ЖКП за місцем проживання таки сказали написали заяву.

Він став героєм й переможцем законодавчих колізій, бо через розголос його історії у чиновницьких кабінетах заворушилися. Минулого тижня у Києві. А нині і у Рівному скликали позачерговий міськвиконком.

Видачу довідок про склад сім'ї житлово-комунальними підприємствами врегулювали тимчасово. До ЖКП, ОСББ організацій й установ на чиєму балансі перебуває житловий фонд, звертатися можна буде протягом трьох найближчих місяців. Сергій Пінчук отримав довідку про склад сім'ї й подав її до управління соцзахисту. Державні гроші на третю дитину його сім'я отримає.

Усім, кому відмовлятимуть, багатодітний татусь радить не відступати, й наполягати на видачі довідки у підприємствах та установах за місцем проживання.