Нові і старі засоби боротьби з грипом. Їсти малину, мед, лимони, часник, цибулю - радять всі. А от слухати музику, менше цілуватися та більше кохатися - прогресивні медики. Якщо дослухатися сучасних Ескулапів, то епідпоріг із захворювань на грип та ГРВІ Рівненщина не перетне. Однак кількість пацієнтів зі скаргами на нежить, головний біль і температуру щодня зростає. За минулий тиждень сезонну недугу "підчепило" більше 5-ти тисяч мешканців області.

Найменше нині хворіють в Зарічненському, найбільше у Дубровицькому районі та Кузнецовську. У цьому місті медики і прогнозують ймовірне введення карантину в першу чергу. Зазвичай сезонні недуги вражають людей похилого віку, тих хто має хронічні захворювання та дітей.

У 2013 році в Україні циркулюватимуть три штами грипу: «Вікторія», «Вісконсент» і уже відомий страшною епідемією 2009-2010 років - «Каліфорнія». Спеціалісти прогнозують, що останній не сильно позначиться на здоров'ї громадян. А от інших двох варто побоюватись.

Найкращим способом вберегти себе від захворювання - стверджують медики, є вакцинація. Однак, в області щепилося всього 0,3 відсотки громадян. Що робити, якщо недуга все ж вклала вас у ліжко,- розповідає головний інфекціоніст міста.

Про профілактику та народні методи підвищення імунітету забувати теж не варто. Аби зменшити кількість хворих та вчасно виявити у громадян ГРИП або ГРВІ 31 січня та 1 лютого у Рівне нській міській поліклініці №2 проходитимуть дні профілактики простудних захворювань. Щодня ж з 9 до 17 години працює гаряча телефонна лінія "Анти-грип",для безкоштовного оперативного консультування громадян щодо заходів індивідуальної і колективної профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій.