Залишилися без допомоги. Нині оформити допомогу на новонароджене друге, третє та й наступних малят не можливо. Це стосується й інших соціальних виплат та пільг. Через плутанину в законах люди не можуть отримати необхідну для цього довідку - про склад сім'ї.

Хочете оформити субсидію, чи можливо, допомогу на новонароджене маля? А дзуськи. Бо для цього вам знадобиться довідка про склад сім"ї. А нині її взяти ніде. Таку раніше видавали паспортисти при ЖКП. Тепер реєстрацію громадян, згідно з наказом МВС, здійснюють територіальні органи Державної міграційної служби. Однак, такої довідки там не виписують.

Однак, за такою довідкою, про реєстрацію місця проживання, в управлінні праці та соцзахисту населення призначити соціальні виплати не можуть. Бо це не передбачено постановою Кабміну.

Тож і виходить: довідку надати потрібно, а взяти її ніде. З цією ситуацією вже зіштовхнулися чотири рівненські сім'ї, кажуть в соцзахисті. Один з таких Сергій Пінчук. В грудні чоловік став багатодітним татом, в нього народилося третє маля. Та допомогу на дитину оформити не може досі.

Та й до юристів у цьому випадку звертатися справа марна. Правознавці кажуть, врегулювати питання видачі довідок про склад сім'ї можливо хіба що внесенням змін до законодавства.

Хто видаватиме довідки про склад сім'ї , мізкували напередодні в Міністерстві соціальної політики разом з представниками Мінрегіонбуду та Державної міграційної служби. Однак, офіційного рішення поки не прийняли. Якщо не поквапляться, то громадяни, котрі подавали документи цього місяця, не зможуть отримати виплати у лютому.