Хоче жити дворічна Єлизавета Мулярчук. У дівчинки у головному мозку два згустки крові. Торік малечу уже прооперували у німецькій клініці, один видалили. Лікарі дали шанс на повноцінне життя, але Ліза потребує ще дві операції. У лютому її чекають у берлінській клініці, щоб видалити більшу пухлину з крові, семисантиметрову. Операція коштує 110 тисяч євро, 50 батьки уже назбирали, решту просять допомгти зібрати усіх небайдужих. Нинішній сюжет із циклу "Народжені у сорочці" про шанс, який отримала торік дворічна Ліза від закордонних лікарів. Із восьми центрів, де нейрохірурги беруться рятувати дітей, оперувати рівнянку погодилися лише в одному — німецькому.

Дворічна Ліза зовсім маленька і не розуміє чому іноді плаче її мама. Це третя дитина у сім'ї Мулярчуків. Свої перші два місяці життя дівчинка провела у лікарні.

Томографія показала 18 крововиливів у головному мозку. Батьків не підбадьорили, навпаки, реабілітологи розповіли, що може чекати на їхню донечку.

Таким прогнозам Оксана з Петром не повірили. Лізу повезли до польського реабілітаційного центру за порадою від рівненського медика. Закордоном дівчинці почали вживлювати стовбурові клітини та перевили на нову європейську систему реабілітації. Менші згустки крові у мозку почали розсмоктуватися. Залишилися три біля мозочку. В усі лікарні, де оперують дітей із такими проблемами, Мулярчуки надіслали документи. Відповідь прийшла лише з однієї, Берлінської. Півроку у черзі і Лізі видалили одну пухлину торік у листопаді.

Німецькі лікарі чекають Лізу знову у лютому. Видалятимуть найбільшу, майже вісьмисантиметрову пухлину. Операція складна і дуже дорога 110 тисяч євро. 50 сім'я уже має, просить допомогти зібрати ще 60 тисяч. Гроші можна переказати на банківський рахунок, який зараз бачите на своїх екранах. Торік Лізі у Берліні дали шанс, попри невтішні прогноз місцевих медиків.

Ліза цілий день чекає поки зі школи повернеться стариший братик та сестричка. Вона хоче та любить спілкуватися. І сама чекає, коли піде до дитсадка, а за кілька років до школи.