Експериментують, досліджують та аналізують. Обдарована творча учнівська молодь Рівного не має часу сумувати. Школярі-члени Малої академії наук України сьогодні на підсумковому конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт боролись за першість.

Дев'ятикласник Дмитро Наєв над своєю науково-дослідницькою роботою працював чотири місяці. Розпочалось все з того, що у всесвітній павутині побачив прилад, який зробили американські вчені, задля точного відображення впливу цигаркового диму на організм людини. Школяр уважно роздивився малюнки та змайстрував такий власний прилад.

Тему роботи теж обрав не випадково,-зізнається Дмитро.

На міському підсумковому конкурсі - захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України до розгляду журі загалом було представлено понад 350 доробків. Школярі з 8-мих до 11-тих класів доводили свою першість більш ніж з 10 дисциплін у тому числі з математики, фізики, біології, медицини та хімії.

Компетентне журі, у складі почесних професорів, науковців, кандидатів наук визначали кращих із кращих у кожній секції. Вже незабаром вони захищатимуть свої роботи на обласному рівні.