По освячену воду – на кухню. Рівняни, яким не пощастило потрапити до церкви і взяти свяченої води, могли набрати її просто із крану. Рівнеоблводоканал на Водохреще традиційно освятив воду безпосередньо на водозаборі у Горбакові. Мовляв після молитви якість і властивості питної води значно поліпшуються.

Щодня Рівне споживає понад сімдесят тисяч кубометрів питної води. У день Богоявлення, або Водохреща в оселях рівнян вона набула ще й надзвичайних та цілющих властивостей. У Горбакові, звідки у місто надходить джерело життя - воду освятив благочинний Гощанського району.

У кожній українській домівці здавна заведено мати освячену воду. Тому, традиція освячення води у Горбаківському водозаборі існує вже декілька років.

Молитва формує гармонійну структуру води. При цьому немає жодного значення, якою мовою промовлена молитва, вголос чи подумки. Як переконаний благочинний, після таїнства освячення вона стає не лише цілющою та благодатною, а й покращує свої властивості.

І дух Божий святкового дня витав над Горбаківсько-Гориньградський водозабором і сповнена благодаттю вода, вже за три години по молитві, потрапила в домівку кожного рівнянина.