Загиблих тварин більше не утилізовуватимуть на Рівненському міському сміттєзвальному полігоні. Таке рішення прийняли на засіданні міськвиконкому. У зв'язку із відкриттям за 3 тижні сміттєпереробного заводу так звану "яму Беккері" законсервують. Усе заради безпеки людей, які працюватимуть на підприємстві, переконують можновладці. Яка подальша доля загиблих тварин і хто платитиме за утилізацію?

Раніше трупи тварин утилізовували на Рівне нському сміттєзвалювальному полігоні. Біотермічну яму, яка слугувала місцем знезараження їх рештків відтепер законсервують. Згідно із законодавством цей об'єкт не має права знаходитись на полігоні, адже не входить у перелік дозволених на цій місцевості. Крім того, наявність так званої "ями Беккері" біля сміттєпереробного заводу який незабаром запрацює суперечить безпеці людей.

Утилізовуватиме загиблих тварин - державне підприємство "Костопільський ветсанзавод". Три-чотири рази на тиждень машини з підприємства забиратимуть контейнери з останками тварин. Самі ж контейнери знаходитимуться на тому ж таки полігоні, втім зачинені та на спеціально відведеній території.

Тонна утилізації рештків тварин коштує 360 гривень. За безпритульних загиблих собак та котів платитиме місто, власники ж домашніх улюбленців вийматимуть свої гаманці. Вартість залежатиме від ваги представника фауни. Це стосується не лише собак та котів, а й свійських тварин.