Протягом двох днів жителі обласного центру мали можливість спостерігати за колективами, які демонстрували свою майстерність у сценічній грі. Родзинкою свята став виступ депутатського антикризового вертепу,складеного з міських обранців.

Перший міський фестиваль вуличних вертепів «Нова радість стала» зібрав на Майдані Незалежності у Рівному понад сорок колективів. В основному це представники освітніх закладів міста та народні аматорські колективи.

Родзинкою ж свяа став виступ депутатського антикризового вертепу. Особливо порадувало глядачів вміння міських обранців танцювати під відому музичну композицію.

За усім, що відбувається на сцені, уважно спостерігає міський голова Рівного. Володимир Хомко каже, хоче подивитися на виступ депутатів не лише на сесіях, а й на сцені.

Наприкінці депутатського виступу Володимир Хомко вручив кожному актору зірку, як символ Різдва. Міські обранці в свою чергу, кажуть, враження від сцени просто супер.

Задоволені депутат і тим, що стали першими, хто поставив подібний вертеп в Україні.

Втім міські обранці переконані, справжня мета дійства популяризувати українські народні традиції. Задоволена виступом своїх підопічних і ініціатор депутатського вертепу Галина Кульчинська. Обіцяє продовжити цю традицію і наступного року.

Кожний учасник першого міського фестивалю вуличних вертепів «Нова радість стала» додому з порожніми руками не пішов, а отримав солодкі подарунки від організаторів.

Дивіться також: У Рівному депутати міської ради організували свій вертеп.