Рівненщина впевнено лідирує у рівні комп'ютеризації бібліотек. Завдяки участі у національній програмі "Бібліоміст" книгозбірні області отримали 220 комплектів сучасної комп’ютерної техніки. Таким чином доступ до мережі Інтернет має кожна друга бібліотека Рівненщини. До того ж сто два комп’ютерні центри створено у сільській місцевості. Це другий показник у рейтингу по Україні - резюмують обласні чиновники.

Дизайнер Тамара Левковець приходить до безкоштовного інтернет- центру двічі на тиждень, а то і частіше. Каже - задоволена потужною швидкістю бібліотечного інтернету, та й за дві години встигає опрацювати матеріали, необхідні для роботи та навчання.

У Рівне нській обласній бібліотеці вільний доступ люди мають до десяти комп’ютерів та безкоштовного Wi-fi. Некоректні сайти заблоковані, тому приходять до інтернет-центру і школярі. До того ж чимало відвідувачів - пенсіонери. Тут вони мають можливість пройти безкоштовне навчання.

Участь у програмі "Бібліоміст" Рівне нщина приймає найактивніше в Україні і вже отримала допомогу на суму у понад півтора мільйони гривень. Сьогодні безкоштовний доступ надають 212 книгозбірень, з них 102 - сільські. У кожній установі в середньому не менше трьох комп'ютерів. В облдержадміністрації кажуть - поки що потреби бібліотек в комп’ютерах забезпечує міжнародна програма, тому спеціальних коштів з бюджету не виділяють.

Не комп’ютеризованими на Рівне нщині лишається лише два райони - Здолбунівський та Гощанський. Втім вони вже взяли участь у програмі і чекають результатів конкурсу в лютому цього року.