Необхідна кваліфікована юридична допомога, а коштів на адвоката немає? Відтепер, це не біда. З першого січня на Рівненщині запрацював центр з безоплатної вторинної правової допомоги. Щоправда, надаватимуть такі послуги лише соціально вразливим категоріям населення. За яким механізмом працює новостворений центр та скільки мешканців області вже отримали таку допомогу?

Центр надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівному працює цілодобово. У чергову частину надходять повідомлення від правоохоронних органів про затримання людини або проведення певних слідчих дій за необхідною присутністю адвоката. Тоді, черговий центру повідомляє юристу з конкретного району усю необхідну інформацію. А останній вже вирушає на допомогу громадянам. Така безкоштовна вторинна правова допомога надається 11-тьом соціально вразливим категоріям населення. Однак, лише у кримінальних справах.

З початку року таку юридичну допомогу вже отримали 6 мешканців області. Адвокати , які надають правові послуги попередньо склали необхідні іспити. Відтак захист буде якісним, стверджує Василь Овдіюк.

Роботу адвокатам оплачуватиме держава. Цьогоріч вже виділили 460 тисяч гривень. У планах на майбутнє - створити міжрайонні центри у Сарнах та Дубні. А з 2014 року надаватимуть допомогу не лише у кримінальних, а й цивільних та адміністративних провадженнях.