Чим займаються у Рівному народні дружинники – поцікавилися сьогодні депутати Рівнеради під час засідання бюджетної комісії. Минулоріч на роботу добровільного загону сприяння міліції "Захисник» із міського бюджету виділили 100 тисяч гривень. Однак ні про функції, ні про результати діяльності формування з охорони громадського порядку депутати не знають нічогісінько.

На порядку денному п'ятнадцять питань. Члени бюджетної комісії Рівне ради перших вісім прийняли швидко і без дискусій. Зокрема, погодили передачу зовнішніх інженерних мереж будівлі магазину "Будинок одягу" під торгово-розважальний комплекс. Сперечатися міські обранці почали лише на питанні "про відміну рішення міської ради за 2008 рік щодо відведення земельних ділянок у районі вулиць Дубенської, Жукова та Луцької для продажу на конкурентних засадах".

Заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук з такою постановкою питання не згодний.

В результаті дискусій члени бюджетної комісії вирішили не підтримувати це питання, а відправити його на розгляд сесії Рівне ради. Зацікавив міських обранців і звіт про роботу "Добровільного загону сприяння міліції "Захисник". Основне питання - куди пішли виділені на початку року 100 тисяч гривень.

Чи виділяти і надалі кошти формуванню з охорони громадського порядку вирішуватимуть депутати вже на сесії Рівне ради. Проте, лише після того як заслухають звіт народних дружинників.