Покращення медицини вже сьогодні відчули на собі мешканці двох сіл на Володимиреччині. До свят влада відкрила там два оновлені ФАПи. Відремонтовані приміщення обладнали навіть більше, ніж того вимагає закон. Тут тобі і стоматологічний кабінет і навіть палати для денного стаціонару. Медичний рай в окремо взятих селах організували на зекономлені в наслідок реорганізації 3 з половиною мільйони бюджетних гривень.

У Лідії Володимирівни хворе серце. Жінка двічі на рік повинна проходити курс лікування. Раніше на процедури мусила їхати за кількадесят кілометрів, до райцентру. Нині ж стала першою пацієнткою нового ФАПу у рідному селі Каноничі, Володимирецького району.

Добро у шести окремо взятих селах коштувало району більше 3 з половиною мільйонів гривень. Ремонтували і оснащували первинні медзаклади переважно за рахунок районного бюджету. Гроші зекономили, оптимізувавши галузь. Звільнили півтори сотні медпрацівників та скоротили кількість ліжкомісць.

За рівнем сільської медицини Володимирецький район – піонер в області. Тут і від реформи зекономили найбільше і додаткові джерела надходжень не пересихають, каже голова райдержадміністрації.

А це гордість села Дубки – сучасний стоматологічний кабінет, подарований самим губернатором. Стоматолог у селі прийматиме щодня, терапевт – тричі на тиждень. А ще тут є денний стаціонар.

Цього річ же кожен район підготував власну програму покращення сільської медицини, щоправда ще не підрахували достеменно, скількох працівників доведеться оптимізувати. На обласному ж рівні реформуватиметь систему екстреної медичної допомоги.