Традиційно за кілька днів до Нового року можновладці звітують про досягнення і діляться планами на майбутнє. Цей рік не став винятком для голови рівненської обласної державної адміністрації Василя Берташа. Він і ще 4 його заступники похвалилися журналістам на підсумковій прес-конференції прокаладанням аж тисячі білощебеневих доріг та реформуванням медичної галузі. А от на бюджет 2013 нарікали. Мовляв він соціальний і економити доведеться кожну копійку. Щоправда не уточнили, кому саме доведеться затягнути паски.

Розрекламованого та обіцяного торік льодового палацу у районі Ювілейного у Рівному цьогоріч так і не збудували. Хоча рівно рік тому спорудити його та відкрити обіцяв керівник області на такій самій підсумковій прес-конференції. Його наміри розтанули під тиском громадської думки.

За чотири місяці такий важливий сучасний медичний заклад збудували. Відчиняться двері Рівне нського перинатального центру у січні. Але до трьох тубдиспансерів у Дубенському, Острозькому та Володимирецькому районах зачинилися. 120 хворих лікуватимуть у обласному закладі.

Пройшовся губернатор із заступниками і фінансовими справами обласного центру. Роботу своїх колег, міських чиновників, не критикували, навпаки, виказали повагу.

Нелегким попередив керівник області, буде прийдешній рік. Паски доведеться затягнути ще більше.

У трьох районах: Рокитнівському, Корецькому та Радивилівському як економити у 2013 думатимуть, нові голови. Та на цьому кадрові ротації не закінчаться, наголосив Василь Берташ. Продовжить "підчищати" відпрацьовані кадри і у 2013-му. А ще попри тотальну економію, пообіцяв у прийдешньому році вдихнути життя у стадіон "Авангард". Рівно за рік планує прозвітувати про реконструкцію стадіону або ж, можливо, спорудження іншого важливого медзакладу на зразок Перинатального центру.