Здивував американців, а тепер дивує українців відомий майстер мікромініатюри Володимир Казарян. Роботи майстра у Сполучених Штатах Америки ця увійшли до десятки найдивовижніших видовищ світу. На жаль, витвори настільки маленькі, що нашим операторам була украй важко зняти та показати їх. Тому краще побачити все на власні очі у обласному краєзнавчому музеї. Найменша в світі статуя Венери Мілоської, вміщена у вушко швейної голки, скульптура Мерилін Монро, розміщена на торці волосини, образ Ісуса Христа, створений у рисовому зерні.

Якщо ви раніше читали повість Миколи Лєскова про майстра, що підкував блоху, то тепер - можете побачити це наживо - у Рівному. Українець з вірменським корінням Володимир Казарян уже 30 років створює мікромініатюри. Близько двадцяти із його шедеврів оцінити можуть рівняни. Тут портрети, скульптури, розміщені на бурштині, у вушці голки, на рисовому зерні. У 94-му році майстру навіть вдалося намалювати масляними фарбами портрет Мони Лізи на рисовому зернятку. Це було ексклюзивне замовлення Лувру.

Аби працювати у цій сфері, каже майстер, необхідно мати "надприродні можливості" - контролювати удари серця, кліпання очей та вміти зупиняти час. Найбільша невдача - втратити роботу на стадії завершення.

Заманювали Володимира Казаряна до Рівного цілий рік.

То ж від сьогодні і до 3 березня оцінити мікрошедеври рівняни можуть у краєзнавчому музеї. Дорослий квиток коштуватиме 20 гривень. Хто вже побачив виставку - у захваті.

На кожну роботу майстер витратив від одного до трьох місяців. Його шедеври дуже часто купують відомі люди. Серед клієнтів - Білл Клінтон, Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Арнольд Шварценеггер і Гіларі Клінтон.