ВАТ "Рівнеазот" працює і далі. Про можливу зупинку хімічного гіганта Рівненщини його керівництво попередило напередодні. Причина - чергові погрози Укртрансгазу понизити тиск блакитного палива для Рівнеазоту уже 22 квітня пообіді. Якщо до того часу підприємство не погодиться переукласти угоду про постачання газу з державною компанією Газ України.

Вимоги змінити постачальника газу перед Рівне азотом вже ставили наприкінці березня. Тоді газовики також погрожували у разі відмови прикрутити кран. Тепер до попередніх умов додалася іще одна.

На Рівне азоті, як і два тижні тому непохитні. Змінювати газового постачалньика не збираються. ВІдповідні годи з Укргазенерго підприємство уклало до кінця року. Якщо на них тиснутимуть - виробництво зупинять. Цілий вівторок керівництво заводу чекало повідомлення від Укртрансгазу. На 15 годину - жодних новин.

Тим часом квількасотень азотівців сьогодні пікетували Антимонопольний комітет та Нафтогаз України. Першим - передали свою заяву. Газовики ж за словами гендиректора, до його працівників не вийшли. У той час як на Рівне азоті давно згодні до перемовин.

Такій тактиці газовиків на Рівне азоті не дивуються. Кажуть, в очікванні новин від Укртрансгазу підприємство може пробути щонайменше до п'ятниці. А напередодні вихідних, як і минулого разу, тиск блакитного палива їм можуть знову понизити.