Нагадаємо, відтепер палити цигарки, електронні сигарети та кальяни заборонено у громадських місцях, ресторанах та кафе. Порушення законодавства суворо карається чималими штрафами.

Курити люди не перестали і це факт. Заборона палінню - не діє, кажуть юристи. Тому правоохоронці штрафують порушників без будь-яких попереджень. Викладати з кишені за куріння в громадських місцях доводиться від 51 до 170 гривень. За словами юристів - курити можна фактично тільки вдома та у власному авто.

Занепокоєні законом ресторатори та готельєри. Обговорити документ у Рівному вони зібралися за круглим столом. Кажуть - ініціативу одобрюють, адже у закладах тепер чистіше та й обслуговуючий персонал працює у кращих умовах. Втім, знаходяться і ті, кому закони не писані.

Скаржитися на таких відвідувачів юристи радять за телефоном 102. А от готельєри у своїх закладах курити дозволяють. Адже, мають право відводити місця для куріння. Поки що таких проблем, як у рестораторів не виникало.

Прийняттю цього закону передувало три роки обговорень у кулуарах Верховної Ради. Нарешті, коли він набув сили, міжнародні організації можуть здихнути з полегшенням. Адже за словами лікарів, це перший крок до здоровішої нації. Відтепер курців, може, і не поменшає, але від пасивного паління страждатимуть українці менше.