Міська влада Рівного відзначила юних художників міста. Цьогоріч талановиті вихованці та вчителі Рівненської дитячої художньої школи знову відвідали міжнародний фестиваль у польському містечку Забже. Це був вже п'ятнадцятий конкурс, щороку його відвідують німці, росіяни, поляки та французи. Україну представляє Рівне. І щоразу наші художники повертаються з призовими місцями.

Рівне нська делегація побувала на конкурсі уже вп'яте. Випробовувати власні сили у мистецтві на світовому рівні з роками стало доброю традицією. Оскільки, цьогоріч фестиваль ювілейний, рівень завдань та проведення теж були досить серйозними. Вчителі художньої школи розповідають, що конкурс не з простих. Адже, побудований на виконанні малюнку з натури за відведений час. Та із такими завданнями рівненські учасники впорались "на ура".

Переїзд організовували за сприяння Рівне нського міськвиконкому. Дозвілля сплановували батьки учасників, а всі інші витрати на проживання та харчування покрили організатори фестивалю. Анна вперше брала участь у конкурсі і посіла почесне друге місце у своїй віковій категорії. Оскільки, тема футболу була особливо популярна в Україні та Польщі цього року, малювала з натури футбольну вболівальницю.

По підсумках фестивалю випустили каталог, де зібрали найкращі конкурсні робити. А переможців нагородили призами та відзнаками.