21.12.2012. Навколо цієї дати точиться чимало чуток та прогнозів. Про можливий кінець світу чули навіть у найвіддаленіших куточках земної кулі. За однією із версій апокаліпсис станеться через те, що закінчиться календар індіанців майя. За іншою, внаслідок параду планет не стане світла. Що ж насправді приховує за собою "магічне" число? Можливо - це просто хороший спосіб витягти з наших кишень грошенята під час ажіотажу.

Менше тижня залишилося до кінця світу, а точніше імовірної його дати 21 грудня 2012 року. Це число, буцімто, не випадкове, цього дня закінчується календар майя. Хто-хто, а Юрій Полюхович про стародавню цивілізацію індіанців знає чи не все, вже 12 років вивчає їхню культуру та писемність. Він побував більш як в сорока експедиціях, там де проживали майя. Із славнозвісним календарем також довелося йому попрацювати. Це інтерв'ю Першому місцевому науковець дав майже рік тому, і тоді і нині стверджує, кінця світу, принаймні 21 грудня, не буде.

А це астролог та нумеролог Вітторіо Маджестік. Він вже неодноразово робив розрахунки на 21-ше грудня. І нині демонструє астрологічну карту на цей день.

Буде апокаліпсис чи ні, а от охочих підзаробити на ажіотажі чимало. Інтернет просто рясніє заголовками про кінець світу та як від нього врятуватися. До прикладу, пережити 21 грудня пропонують у бункерах. Якщо хочете в центрі Києва, доведеться викласти з кишені близько 10 тисяч доларів. За бункер з каміном, сауною та басейном в Одесі просять вже 170 тисяч зелених. А от за такі ж послуги американські компанії беруть набагато дешевше - 2 з половиною тисячі за одного. Вірити - не вірити - особиста справа кожного. Та варто зауважити, лишень у минулому столітті прогнозували більше десятка апокаліпсисів. Живемо далі. Наступний вже пророчать у 2021 році.