На Рівненщині тисячам жінок та чоловіків поставили діагноз безпліддя. Для деяких єдиний вихід мати маля - це екстракорпоральне запліднення. Однак, священнослужителі проти такого методу.

Юлія Андреєва народила донечку Аню у вівторок. Дівчинка абсолютно здорова, 51 сантиметр, вагою майже три кілограми. Єдине, що відрізняє цю крихітку від інших, - вона зачата штучно.

Проблема безпліддя широко обговорюється у всій Україні. Тільки на Рівне нщині за минулий рік з таким діагнозом зареєстрували близько тисячу восьмисот пар. Та у нашому місті заклад, де б запліднювали штучно, не створюватимуть, принаймні поки що.

Процедура штучного запліднення, розповідає Вікторія Єнікеєва, досить складна.

В результаті процедур, отримують кілька ембріонів. Такого способу не підтримують священнослужителі. Бо ж коли один-два ембріони підсаджують жінці, останні заморожують.

Те, що відбувається селекція, підтверджує і львівський біолог Олеся Кука. Пояснює, живі усі ембріони, хоча і в пробірці.

До того ж, штучне запліднення може негативно позначитися на здоров'ї жінки. Морально, чи ні - визначає для себе кожен особисто, наголошують медики. Тим часом, Юлія Андреєва ні про що не шкодує. Адже має для неї найголовніше - дитину.