Їх виселяють з кімнати у гуртожитку. Ми ще рік тому розповідали про мешканку Млинова Ларису Вашук, яка разом з 18-річною донькою ризикує опинитися на вулиці. Їхню кімнату в гуртожитку продали, а іншого житла, як вони стверджують, у них немає.

До редакції першого місцевого знову звернувся колишній чоловік жінки - Олег Вашук. Мовляв, після того як втрутилось телебачення справа рушила з місця.

Все почалося у далекі 90-ті. Кімнату в цьому гуртожитку отримав Олег Вашук – як працівник місцевого підприємства ПМК – 2. З часом воно збанкрутувало. Щоб розрахуватись з боргами, утворили ліквідаційну комісію. Вона мала продати майно ПМК – 2. У 2006-ому черга дійшла до кімнати Вашуків.

Ліквідатором ПМК – 2 Сергія Ходаковського призначили у 2005-ому році. Перед ним, каже чоловік, поставили завдання розрахуватись з боргами. Найперше, з виплати заробітної плати. Тоді і вирішили продавати кімнати в гуртожитках, та вже за кілька місяців робити це стало протизаконно.

Через продаж кімнат гуртожитку Сергій Ходаковський став фігурантом кримінальної справи. Правоохоронці запідозрили ліквідатора у перевищенні службових повноважень. Сьомого грудня вже був суд. Сергій Ходаковський вже не є ліквідатором.

Новим ліквідатором ПМК – 2 нині є Дмитро Ткачук. Мешканці гуртожитку стверджують, мовляв, і він їх змушує виселятись.

Дмитро Ткачук розмовляти з журналістами відмовився. Коли почув у чому справа – телефон вимкнув.

Тим часом кімнату, де ще поки проживає Лариса Вашук, продали жителю Млинова Петру Гикавому. У цій історії чоловік вважає себе потерпілим. Каже: за житло, яке придбав для сина, заплатив 4 тисячі доларів, але нічого, крім анульованого договору купівлі-продажу, не отримав.

Петро Гикавий запевняє: всі житлові проблеми родини Вашуків були вирішені ще в 2002-ому році. Тоді їм начебто видали ордер на поселення у недобудованому будинку, який зводили за кошти ПМК – 2. Млинівчанин все заперечує.

У телефонній розмові Млинівський міжрайонний прокурор Роман Музичук розповів, що по даній справі триває досудове розслідування. Проблема хоча б частково може зрушити з місця, коли гуртожиток на свій баланс прийме селищна рада. Втім та - це зробити не може. Адже на будівлю немає технічної документації. Її мали виготовити ще ліквідатори підприємства, але цього не зробили. Тепер селищний голова просить мешканців гуртожитку виготовити її. Але люди не хочуть. Бояться, що даремно витратять кошти бо вже завтра можуть опинитися на вулиці. Остаточну крапку у цій справі має поставити феміда. Втім коли закінчиться судова епопея – невідомо, вона триває вже шостий рік.