Галерея європейського живопису "Євро-Арт" знову збирає поціновувачів мистецтва пензля. Презентують нову експозицію картин рівненського художника "Відомий та невідомий Костянтин Литвин". Складається вона з тридцяти п'яти полотен, більшість з яких рівняни побачать вперше.

Малювати для нього було так же невід'ємно, як їсти, пити та дихати. Такими словами характеризують автора презентованих картин Костянтина Литвина. Це його чергова посмертна експозиція, організована спеціально напередодні сімдесяти п'ятиріччя від дня народження та п'ятнадцятих роковин пам'яті митця. Цього разу добірку картин скомпонували з сімейного архіву художника. Тут окрім живописних робіт є і графіка. "Пульсуюча" техніка, якою писав Литвин, дуже подібна до сучасного 3D-формату. Та от тільки писав він руками і фарбами, жодних тобі комп'ютерних технологій.

На відкритті виставки присутня сім'я митця: син та дружина. Валентина Петрівна розкриває секрети створення шедеврів, адже вивчила їх за 40 років подружнього життя із митцем. Каже, одній роботі могли передували десятки, а інколи і сотні ескізів. Син теж пішов стежиною мистецтва, правда сучасного. Займається графікою та дизайном. Та все ж головного у мистецькій справі його навчив батько.

Бажаючі познайомитися з творчістю "відомого та невідомого" Костянтина Литвина можуть зробити це до третього лютого. Виставка працюватиме і у новорічно-різдвяні свята. Представлені тут літні пейзажі і квіти допоможуть зігрітися у морозні дні.