Щомісяця із 25-го числа вони можуть купувати в кіосках "Рівнелектроавтотрансу" проїзні квитки на місяць удвічі дешевше за звичайні. Відповідне рішення на 2013 рік сьогодні прийняв Рівненський міськвиконком. Однак, за спостереженнями чиновників, не всі учні та студенти користуються наданою можливістю. Цьогоріч придбали менше 2-х з половиною тисяч проїзних пільгових документів, а це навіть не десята частина тих, кому вони призначені.

Школяр Дмитро тролейбусами їздить щодня. Відтак, переваги пільгового проїзного відчув у повному обсязі.

Та є в нашому місті і такі учні та студенти, які не використовують можливість пільгового проїзду у тролейбусах. Одна із причин, відстань від домівки до навчального закладу настільки мала, що не потребує проїзду.

Раніше, у 2009 році на пільгові квитки тролейбусному управлінню нараховувалось майже півтора мільйони гривень. Користувались ними не завжди лише діти, говорить Віталій Миронюк. Відтак, із настанням кризи почали шукати інші варіанти економії міського бюджету. Через рік члени міськвиконкому пропонували надавати пільгові проїзні лише дітям із малозабезпечених родин. Однак, врешті-решт вирішили дати змогу усім школярам та студентам купляти проїзні за півціни.

Один такий проїзний коштує сорок гривень. Придбати його зможуть і у 2013 році усі без винятку учні Рівне нських шкіл та студенти денної форми навчання. За продовження міської програми проголосували усі члени міськвиконкому.