У Всесвітній день футболу кореспонденти Першого місцевого дізнавались, куди зник ФК "Верес" з футбольного горизонту України. Впродовж останніх двох років раніше популярна футбольна команда не радує вболівальників забитими голами. Рівне, один з не багатьох обласних центрів, який не має професійної команди з футболу.

Історія футбольного клубу «Верес» налічує вже більше 50-ти років. За увесь цей час у колективу було багато злетів і падінь, але найбільше розчарування прийшло у 2011 році. Саме тоді рівненська команда знялася із чемпіонату України з футболу у другій лізі через фінансові труднощі. Тоді практично ні для кого із рівнян це не стало новиною, адже про проблеми клубу було відомо вже давно.

Поки ФК «Верес» існує тільки на паперах. Проте, у футбольного Рівного існує ще одна проблема. Центральна спотривна арена міста – стадіон «Авангард», вже давно потребує капітального ремонту. Цього річ міські та обласні чиновники зробили перші кроки до відновлення споруди.

Крім «Вересу» на Рівне нщині є чимало команд, які могли б представити область на професійному рівні. Це Рівне нська «Славія», Оржівський Одек та Сарненський «Маяк», але жодна з них поки не має фінансових потужностей.

В Україні на даний час тільки Рівне , Івано-Франківськ та Вінниця не мають професійних футбольних команд. В наступному році рівняни знову не побачать великого футболу у місті, адже жодний колектив не проходив ліцензування на наступний сезон.