Про проблеми людей з особливими потребами зазвичай згадують один раз на рік - у Всесвітній день інвалідів. Перший місцевий цього тижня порушує усталений стереотип та продовжує розповідати про життя та щоденні негаразди людей із вадами здоров'я. Тільки у Рівному інвалідів із порушеннями опорно-рухового апарату - понад 20 тисяч.

Людей із порушенням опорно-рухового апарату у нашому місті чимало, а проблем у них ще більше. Вони стосуються абсолютно усіх побутових та соціальних сфер. Інваліди говорять, жити з таким статусом у нашій країні стає дедалі важче.

Крім того, людина з обмеженими можливостями не може відчувати себе повноцінною. Елементарно - скористатись громадським транспортом інваліди не можуть.

Іншою, не менш суттєвою перепоною у вільному доступі до потрібних установ міста для інвалідів стають пандуси, які мали б навпаки цю проблему вирішити. Інвалід II групи Василь Кохан говорить, мало того, що їх не вистачає біля багатьох будівель, більшість з них просто не відповідають жодним стандартам. Чоловік критикує пандуси, вимощені плиткою та із надто високим кутом підйому.

Міський голова Рівного Володимир Хомко погоджується, така проблема в обласному центрі існує. Однак, бачить очільник міста її трохи під іншим кутом.

Така ж ситуація із заїздами на тротуари. Чи то з вини замовників, чи проектантів та будівельників, бордюри - занадто високі. Допомагати інвалідам міська влада буде і надалі, на скільки дозволить бюджет.

Проблеми інвалідів Рівного на засіданнях обласної та міської громадських рад озвучуються постійно. Однак, як стверджує Тамара Савінкова, рішення приймають, а результатів - не видно.

Нині, Президент України Віктор Янукович закликає "перейматися проблемами людей з обмеженими можливостями, створювати для них умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних". Слова гучні, втім втілюються із великими труднощами які в нашому місті, так і в країні загалом.