Цей рух як в Україні, так і в Рівному ще досить молодий. Організації працюють лише кілька років та переймають найкращий європейський досвід.

Волонтери - це люди, які цілком безоплатно працюють у сиротинцях, притулках для дітей, школах-інтернатах, лікарнях і будинках престарілих. Вони доглядають хворих і допомагають старшими людям поратися по господарству. Фонд "Cкарбниця надії" цьогоріч відзначатиме третю річницю роботи. У їхньому штаті близько сорока волонтерів. Переважно вони працюють із онкохворими дітьми.

Батько п’ятирічного Максима Басистого - Петро, з сином у лікарні вже сьомий місяць. Хлопчик проходить посилену хіміотерапію. На лікування іде купа грошей. На початку допомагали колеги із лісгоспів, де працює Петро. Згодом підключилися волонтери.

Максим мріє одужати, але його лікування триватиме ще не один місяць. Непідйомні суми коштів на лікування самотужки батьки знайти не можуть, тому вдячні волонтерам, які в соціальних мережах та по знайомих збирають гроші. У середньому за рік для онкогематологічного відділення ця благодійна організація закуповує ліків на мільйон гривень. Сьогодні вони організовують акцію зі збору крові.

Здати кров для хворої малечі можна не лише до 14 грудня. Активісти запрошують небайдужих - відгукнутися. Бо з кожним роком онкохворих більшає, але на фінансову підтримку від держави надій мало.